Wettelijk trouwen op Ibiza

Kun je als Nederlandse wettelijk trouwen op Ibiza?

Deze vraag komt vaak al naar voren in het eerste gesprek met onze aanstaande bruidsparen.
Het antwoord hierop is heel simpel: Het is niet mogelijk om op Ibiza wettelijk te trouwen, tenzij je op het eiland woont of in het bezit bent van een Spaans paspoort. 
Voor de burgelijke stand trouwen doe je dus in Nederland, meestal voorafgaand aan jullie huwelijk op Ibiza. 
Maar, laat dit absoluut niet de pret bederven want eigenlijk betekend dit dus... 2 keer feest! 

Na dat jullie in Nederland voor de wet zijn gebouwd kun je dit helemaal los laten en je echt gaan focussen op het Ibiza huwelijk.

Ook al is dit dan niet helemaal ''echt'', zo zullen jullie als bruidspaar en jullie gasten het wel ervaren. 
Om het huwelijk zo officieel mogelijk te laten voelen laten voelen maken jullie vooraf altijd kennis met de locale Nederlandse BABS (buitengewoon ambtenaar van de burgelijke stand). 
Het voorgesprek staat helemaal in het teken van jullie verhaal, ''hoe hebben jullie elkaar ontmoet? Wanneer sloeg de vonk over? En wat bewonder jij het meest aan je partner?'' Dit zijn maar een kleine greep uit de vragen waar onze BABS maar al te graag het antwoord op wilt horen! 
Zo'n kennismakingsgesprek kan bijvoorbeeld plaatsvinden wanneer jullie, in de maanden voor het huwelijk, nog een bezoekje aan Ibiza brengen om nog even van de heerlijke rust op het eiland te genieten. Of wanneer jullie niet in de gelegenheid zijn om er nog even tussenuit te knijpen, zijn er zeker ook andere mogelijkheden om even met de BABS te kletsen! 

Na dit voorgesprek zien jullie elkaar pas weer op de trouw locatie. Hier zal de BABS aan de hand van jullie verhalen een mooie, leuke en persoonlijke ceremonie uitvoeren met alle elementen van een officieel huwelijk. 
Natuurlijk zullen jullie volmondig het ja-woord naar elkaar uitspreken en ringen uitwisselen, met als afsluiter van de ceremonie natuurlijk dé kus! 
Hierna zal er een trouwboekje worden afgegeven die wordt getekend door jullie zelf en eventueel aanwezige getuigen en uiteindelijk zullen wij met zijn alle het glas heffen op het nieuwe bruidspaar. 

Na de ceremonie is het dan tijd om lekker met elkaar te kletsen over de ceremonie. En natuurlijk verder te genieten van de dag tijdens het diner en het feest. 

Hoewel het plannen van de bruiloft best stressvol kan zijn, zullen wij er ten alle tijden voor zorgen dat de last van je schouders valt als het gaat om het plannen van jullie droomhuwelijk op ons prachtige eiland, Ibiza. 
Met een goede weddingplanner aan je zijde kunnen jullie optimaal genieten van de weg naar jullie huwelijk toe, en daar gaat het om! 

Beso, 
Céline van Norden 

header-02.gif

 

Kennismaken

Ben je geprikkeld om meer te weten over trouwen op Ibiza of wil je graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Please type your full name.
Please type your full name.
Invalid email address.

Ongeldige invoer

Contactinformatie

Timo Kerkhof

+31 (0)6 53 55 55 85
info@firstloveibizaweddings.com


Adres Nederland
Hoofdweg Noord 37B
2913LB  Nieuwerkerk aan den IJssel

Adres Ibiza
Calle Vicente Cuervo 11-1-1
Ibiza, Islas Baleares 07800
España


Volg ons op: