Een moodboard maken

Hoe maak ik een overzichtelijk moodboard?

Er zijn natuurlijk honderden leuke, mooie en gave ideeën te vinden op het internet als het gaat om de aankleding van een bruiloft. Je vindt er de meest uiteenlopende stijlen, thema's en kleuren. 
Maar wat je uiteindelijk natuurlijk wilt; is om uit deze zee van ideeën jullie persoonlijke stijl te creëren, en dit is natuurlijk voor ieder bruidspaar identiek!
Juist omdat iedereen zo'n persoonlijke stijl heeft, kijk ik er altijd naar uit om weer een mooi moodboard van de bruid te ontvangen! En ja, laten we eerlijk zijn, het knutselen aan zo'n bord is meestal toch echt meer een vrouwen ding.. Wij kunnen hier uuuuren zoet mee zijn.

Laat ik even beginnen met een korte uitleg over het mood board en wat het nut ervan is.
Een moodboard is een visuele oriëntatie die vaak helpt bij het uitbeelden van je persoonlijke stijl, die soms lastig is om door middel van woorden te omschrijven. Bij het maken van zo'n bord verzamel je allerlei plaatjes of materialen die jullie mooi vinden. Denk bijvoorbeeld aan plaatjes van: bruidstaarten, decoratie, bloemen, kleuren of bepaalde materialen en stoffen. Alles wat je maar kunt bedenken, bewaar het en plak het op! 
Door middel van dit mood board kun je uiteindelijk makkelijk aan je partner, wedding planner of stylist uitleggen hoe jij de bruiloft precies voor je ziet.
En eigenlijk is het ook gewoon heel erg leuk en ontspannend om te doen ter voorbereiding van de bruiloft!

Hoe begin je dan?
Zeker wanneer je gaat trouwen in het buitenland, is het makkelijk om je moodboard online te maken, zodat je deze bijvoorbeeld per email kunt delen onderling. 
www.pinterest.comis bijvoorbeeld een veel gebruikt platform om moodboards mee te maken, maar wat vooral het handige is aan deze site, is dat je je plaatjes makkelijk kan sorteren in verschillende catogorieën.

Dit kun je heel specifiek sorteren, maar je kunt ook 2 borden maken:
- een persoonlijk bord waarin je ideeën voor het bruidskapsel, de jurk, de makeup en schoenen opslaat.
- een algemeen bord voor de waarin je visueel aangeeft in welke kleuren je zou willen terug zien, met welk soort bloemen je wilt werken op jullie huwelijksdag, ideeën voor de ceremonie en het feest, noem maar op. 

Een andere gratis website, waar ik persoonlijk erg fan van ben, is www.polyvore.com
Deze website wordt over het algemeen gebruikt voor mode en interieur styling, maar als je goed zoekt kun je hier ook terecht voor het maken van een leuk en creatief wedding moodboard. 
Polyvore geeft de mogelijkheid om een online moodboard net zo leuk te maken als een knip en plak werk. 
Natuurlijk kon ik mezelf er niet van weer houden het ook even uit te proberen. En echt, als je eenmaal begonnen bent, dan blijf je bezig!  

Ik hoop dat ik jullie zo een beetje op weg geholpen heb! En ik kijk uit naar jullie creatieve ideeën! 

Beso, 
Céline van Norden 

Kennismaken

Ben je geprikkeld om meer te weten over trouwen op Ibiza of wil je graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Please type your full name.
Please type your full name.
Invalid email address.

Ongeldige invoer

Contactinformatie

Timo Kerkhof

+31 (0)6 53 55 55 85
info@firstloveibizaweddings.com


Adres Nederland
Hoofdweg Noord 37B
2913LB  Nieuwerkerk aan den IJssel

Adres Ibiza
Calle Vicente Cuervo 11-1-1
Ibiza, Islas Baleares 07800
España


Volg ons op: